top of page

House of Arts Woerden

De kunst winkel in het Groene Hart

HOA.jpg

Onze kunstenaars

Gastexposanten die momenteel exposeren bij House of Arts Woerden

Molenstraat 40 (onder de molen centrum Woerden)

________________________________________________

0145_OrangeParasols_preview.jpg
0116_KnotwilgenWinterochtend_AKoopmans_preview.jpg
0141_KamerikZonsondergang_AKoopmans_preview.jpg

Arthur Koopmans

Arthur Koopmans is een autodidact schilder uit het Groene Hart. Hij schildert in aquarel, op het raakvlak van realisme en impressionisme. Inspiratie vindt hij in diverse plekken van het land, van de grachten van Amsterdam en Utrecht tot het uitgestrekte platteland.

Het is niet enkel het onderwerp zelf dat een goed schilderij maakt. Het zoeken is naar die momenten dat licht, kleur en schaduwen samenkomen op een sublieme manier. De transparantie van aquarel maakt het ideaal om de sfeer en kwaliteit van het licht te vangen.

Als het weer buiten te aangenaam is om in de studio te werken dan wordt de buitenwereld de studio. Zo sta je zelf middenin het onderwerp van het schilderij in een omgeving die continu veranderd. Elke keer dat Arthur eropuit gaat met zijn ezel en penselen is het een verrassing wat het volgende schilderij wordt!

www.arthurkoopmans.com

Deze expositie is te zien tot 23 februari 2024  in House of Arts Woerden

external-file_edited.jpg
external-file_edited.jpg
IMG_5833.jpg

Judith Buijs steengoed

Judith Buijs is beeldend kunstenaar en werkt met verschillende soorten steen.

Albast, serpertijn en verschillende soorten speksteen bewerkt ze tot mooie menselijke figuren. Ze experimenteert ook met toevoegingen van hout en bijvoorbeeld een sleutel met sleutelgat. Haar sculpturen hebben voornamelijk ronde vormen en vaak is de ruwe steen nog zichtbaar. 

Heeft u nog een origineel cadeau nodig voor de feestdagen? Er zit vast een prachtig werk van haar hand voor u bij.

Deze expositie is te zien tot 23 februari 2024

Werken van beeldend kunstenaar Heleen van Ulden

IMG_5673_edited.jpg
6B3A194B-F9BC-4ACF-9C0E-CDDDC8283515.jpg
IMG_4396[26199].JPG
IMG_5449.jpg

In de maak!

Nieuw werk Heleen van Ulden

Er zijn vele nieuwe werken gemaakt en te zien van beeldend kunstenaar Heleen van Ulden. Keramiek in combinatie met natuurlijke materialen zoals veren of hoorns komen vaak terug in haar beelden. Ook koper en ijzer oxides worden op diverse beelden gebruikt zoals bij de fazant op de foto. Altijd weer een verrassing hoe het beeld uit de keramiekoven komt. Momenteel bezig met een schaap en krulhoorns en geit met hoorntjes. Komend werk wordt een opdracht van twee poezenkoppen.

 

DSC01998_edited.jpg
DSC01996_edited.jpg

Bronzen beelden Piet de Wilde  

We hebben een selectie van bronzen beelden staan in House of Arts. Meisjes in allerlei poses en allerlei dieren. Piet de Wilde heeft zijn atelier aan huis in Nieuwerbrug. Met liefde voor brons maakt hij prachtige sculpturen.

www.atelierdewilde.nl  

 

Gastexposant Hilde Fincken

IMG_5100.jpg
DSC01889_edited.jpg

Hilde is beeldend kunstenaar en werkt met klei en oxides wat resulteert in prachtige keramiek beelden in verassende kleurstellingen.  Haar keramiek beelden zijn realistisch en voornamelijk dieren. Uilen en roofvogels heeft haar voorkeur maar ook stieren en schotse Hooglanders maakt ze met liefde. 

Er zijn weer nieuwe werken gebracht.  Loop gerust eens binnen!

Een impressie van werken in House of Arts Woerden

HOA.jpg
bottom of page