House of Arts Woerden

De kunst winkel in het Groene Hart

Onze kunstenaars

Gastexposanten die momenteel exposeren bij House of Arts Woerden

Molenstraat 40 (onder de molen centrum Woerden)

________________________________________________

ijsvogel.robert.jpg
leeuw.jpg
koe.robert.jpg

Robert Kok

Robert Kok is een gepassioneerd wildlife en natuur fotograaf uit het Groene Hart. Naast wildlife en natuurfoto’s maakt hij ook landschapsfoto’s. 


 

De foto’s in deze expositie zijn slechts een kleine selectie uit de duizenden foto’s die hij in zowel in Nederland als in het buitenland heeft gemaakt. Tijdens zijn werk probeert hij met name het gedrag en de interactie van dieren vast te leggen.


 

Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van fotografie-hutten. Een unieke manier om dichtbij roofvogels, roofdieren of zoogdieren te komen zonder ze te verstoren.

 

Diverse foto’s zijn gepubliceerd in boeken en magazines en een aantal foto’s werd opgenomen in een Art Gallery. Regelmatig worden zijn foto’s geëxposeerd.


 

De foto’s tijdens deze expositie zijn zowel ingelijst met passe-partout, gedrukt op Dibond (aluminium) en op Acrylglas afgedrukt. De mogelijkheden (maten en materiaal) zijn bijna onbeperkt.

www.robertkokphotography.com

IMG_3492_edited.jpg
IMG_3491_edited.jpg
IMG_3490_edited.jpg

 Marlies Swarttouw

Marlies Swarttouw is een schilderes uit Neede. Zij zet haar doeken op met acrylverf en werkt nat in nat. Ze gebruikt heel fijn zand wat zij door middel van een zeefje op natte gedeeltes op het doek verdeeld.

Na het gewenste resultaat laat zij het doek drogen.

Dan gaat zij aan de slag met olieverf. Hierdoor ontstaan prachtige werken met een reliëf en zachte uitstraling. Zij schildert vaak bloemen en haar kleurgebruik is kenmerkend. Af en toe een uitstapje naar totaal iets anders. Haar schilderij de Joy of giving is er zo eentje. 

Haar werken zijn ingelijst in baklijsten en te bekijken in House of Arts.

Meer werk zien van Marlies?

www.marlies.swarttouw.exto.nl

 

IMG_2582.JPG
IMG_2573 - kopie.JPG
IMG_2574_edited.jpg

Gastexposant Elise Tamboer

Elise Tamboer maakt unieke portetten. Zij beschildert borduurdoek in verschillende teinten waarna zij gaat borduren. Dit levert een uniek portret op met vaak loshangende draden en transparante stoffen. Ook heeft zij andere materialen verwerkt in haar kunstwerken zoals gebruikte koffiefilters. Volgens Elise geeft dit 

een prachtig doorleeft effect in het gezicht. Bij ieder portret gebruikt ze weer een andere combinatie van stof, borduurgaren en schilderwerk. Zo hangen er 14 verschillende portretten in zwarte lijsten. De kleine portretjes kosten 120 euro en de grote 140 euro. Komt u ook kijken naar dit bijzondere werk? 

 

PHOTO-2020-07-31-15-19-25_edited.jpg
IMG_2370.jpg

Gastexposanten Petra Bakker en Willem Jacobs 

Op de boven verdieping expositie OOGSTWERK.

Op onze bovenverdieping een prachtige expositie van gedichten in combinatie met fotografie. De gedichten zijn geschreven door Petra Bakker en Willem Jacobs. Daarnaast heeft Willem Jacobs een jaar lang mee gelopen op de boerderij in Werkendam. Daar heeft hij tijdens het zaaien en oogsten foto's gemaakt. Dit resulteert in een prachtige expositie. Op vrijdag en zaterdag draagt Willem graag zijn werk aan u voor in House of Arts Woerden. Komt u ook luisteren en kijken? 

 

IMG_2005_edited.jpg
DSC01889.JPG
IMG_0399.jpg

Gastexposant Hilde Fincken

Hilde is beeldend kunstenaar en werkt met klei en oxides wat resulteert in prachtige keramiek beelden in verassende kleurstellingen.  Haar keramiek beelden zijn realistisch en voornamelijk dieren. Uilen en roofvogels heeft haar voorkeur maar ook stieren en paarden zie je veel terug in haar werken. De werken doen oud aan en dit komt mede door de ijzer en koper oxides die Hilde gebruikt. Alsof de beelden zijn opgegraven en uit vervlogen tijden stammen.  

Haar werken zijn doorlopend te zien en worden regelmatig aangevuld.

Naast onze gastexposanten zijn er ook vaste kunstenaars die hun werken verkopen in House of Arts. Hout in combinatie met epoxi door Paul Oudijn, kleien schilderijtjes door Erna de Vries, Fotografie en gedichten door Bart en Karin van Ulden, glassieraden door Petra Bakker en natuurlijk ook veel keramiek werk door Heleen van Ulden. Van kleine cadeautjes tot grote werken. Loop eens binnen. 

HOA.jpg
HOA.jpg