DAG WORKSHOP SCHAAL MET HOUT BOETSEREN

Op de bovenverdieping van dit karakteristieke pand hebben wij een ruimte van 42m2 die zich perfect leent voor keramiek workshops, gegeven door keramiste Heleen van Ulden.

schaal stronkIMG_9107[1561].jpg

KERAMIEK DAG WORKSHOP VOOR GROEPEN

Schaal boetseren in combinatie met hout

Wat kunnen en mogen jullie verwachten van deze workshop?

We beginnen de dag om 10.30 uur met een kop koffie/thee en wat lekkers. Ik heb wat voorbeelden staan van schalen in combinatie met hout en diverse afbeeldingen om inspiratie op te doen maar het is fijn als u voor die tijd enig huiswerk heeft gemaakt over wat u wil gaan creëren. Op Pinterest  staan leuke ideeën. U heeft van te voren een stuk hout gezocht in uw tuin, aan het strand of in het bos. U gaat dit  zelf meegebrachte stuk hout in uw schaal verwerken.

Ik begin met een uitleg over klei, hoe je de drukmallen moet gebruiken en wat wel en niet kan. U kiest daarna of u grove of fijne wit afbakkende klei wilt gaan gebruiken en gaat aan de slag. Ik bied een helpende hand waar nodig maar het wordt wel een schaal door u zelf gemaakt! 

Tussen de middag zorg ik voor een eenvoudige lunch met broodjes/beleg, fruit en melk/jus , koffie/thee en daarna kunt even de benen strekken en een frisse neus halen. Na de lunch hebben we nog zo'n uur de tijd om uw schaal af te maken. Daarna gaan we kijken naar de glazuren. U kunt er voor kiezen om een avond te komen glazuren met elkaar of u laat het glazuren aan mij over. De door u gekozen glazuur zal ik dan op de biscuit gestookte schaal aanbrengen.  Ik werk met Botz kant en klaar glazuur tot 1060 graden. We doen dit onder het genot van een glaasje Italiaanse wijn welke is ingekocht bij wijnhandelaar Smaak van Puglia in Woerden.

Rond de klok van 15.00 uur sluiten we de dag af en iedereen heeft zijn eigen schaal met hout gemaakt.

De werken zullen dan goed moeten drogen en dit neemt zo'n drie weken in beslag. De kunstwerken bak ik in de keramiekoven af op 950 graden. Dit heet biscuit stook. Als jullie hebben gekozen voor zelf glazuren dan komt u een avond glazuren met elkaar. De week erop zijn alle schalen gebakken en in de glazuur.U kunt uw kunstwerk ophalen in House of Arts Woerden. Loop ergens in die week binnen.


Let op!! Klei krimpt en in een enkel geval kan er iets kapot gaan tijdens het bakken. We zullen dan samen kijken naar een oplossing. Klei is een natuurproduct.

De groepen zijn minimaal 4 personen en maximaal 8 personen. Zo kan ik garanderen dat u de juiste begeleiding van mij kunt ontvangen.

Deze workshop is inclusief materialen zoals klei en drukmallen,biscuit stook, glazuren, een eenvoudige lunch, koffie/thee en wat lekkers en een glaasje Italiaanse wijn.

De kosten zijn € 95 euro per persoon voor de dag workshop. U kunt zich als groep opgeven via de mail : houseofartswoerden@gmail.com. Samen prikken we dan een datum wanneer de workshop plaats gaat vinden. Let op: u kunt op maandagen, dinsdagen en donderdagen terecht voor de dag workshop.   Ik vraag een aanbetaling van 25 % als u de workshop heeft geboekt. Het resterende bedrag kunt u contant voldoen op de dag zelf of per bank via ons pinapparaat. 

Graag tot ziens.

De workshop wordt gegeven door Heleen van Ulden.

www.hvuceramicart.com

Oprichtster House of Arts Woerden

Molenstraat 40

Woerden

Parkeergarage Het  Castellum zit om de hoek.