DAG WORKSHOPS BOETSEREN VOOR GROEPEN

MET VRIENDINNEN/VRIENDEN, COLLEGA'S EEN DAG BOETSEREN

Vrij boetseren tot een kunstwerk

Wat kunnen en mogen jullie verwachten van deze workshop?

We beginnen de dag om 10.30 uur met een kop koffie/thee en wat lekkers. Ik heb wat voorbeelden staan van kunstwerken en diverse afbeeldingen om inspiratie op te doen maar het is fijn als jullie voor die tijd enig huiswerk hebben gemaakt over wat een ieder wil gaan creëren. Op Pinterest  staan leuke ideeën maar u kunt  bijvoorbeeld ook geïnspireerd zijn door een kunstwerk wat u in een museum heeft aanschouwd? Iedereen is vrij om zijn eigen kunstwerk van klei naar eigen invulling te maken. We kunnen er ook voor kiezen om gezamenlijk 1 kunstwerk te maken. Denk bijvoorbeeld aan handen in een cirkel. Ieder boetseert zijn eigen hand en na de lunch kunnen we deze handen tot 1 kunstwerk verwerken. 

Ik begin met een uitleg over klei, hoe  u boetseert en wat wel en niet kan. U kiest daarna of u grove of fijne wit afbakkende klei wilt gaan gebruiken en gaat aan de slag. Ik bied een helpende hand waar nodig maar het wordt wel een kunstwerk door u zelf gemaakt! 

Tussen de middag zorg ik voor een eenvoudige lunch met broodjes/beleg, fruit en melk/jus , koffie/thee en daarna kunt even de benen strekken en een frisse neus halen. Na de lunch hebben we nog zo'n uur de tijd om de kunstwerken af te maken. We gaan de glazuur uitkiezen aan de hand van de Botz cataloges. Ieder kiest een glazuur uit voor haar of zijn werk. We doen dit onder het genot van een glaasje Italiaanse wijn welke ik heb ingekocht bij wijnhandelaar Smaak van Puglia in Woerden.

Rond de klok van 15.00 uur sluiten we de dag af en iedereen heeft zijn eigen kunstwerk gemaakt. Na het drogen van de werken ga ik de kunstwerken in de keramiekoven biscuit stoken op 950 graden. Na vier weken kunt u er voor kiezen om met de groep te komen glazuren op een avond. Dit neemt een uur in beslag. U kunt er als groep ook voor kiezen om het glazuren aan mij over te laten. Ik zal dan alle werken in uw uitgekozen glazuur gaan zetten en wederom stoken in de keramiekoven maar nu op 1050 graden. 

De kunstwerken zijn nu klaar en kunnen opgehaald worden. 

Tussen het boetseren en glazuren zit 4 weken tijd.


Let op!! Klei krimpt en in een enkel geval kan er iets kapot gaan tijdens het bakken. We zullen dan samen kijken naar een oplossing. Klei is een natuurproduct en soms breekt er wat tijdens de biscuitstook.  

De groepen zijn minimaal 4 personen en maximaal 8 personen. Zo kan ik garanderen dat u de juiste begeleiding van mij kunt ontvangen.

Deze workshop is inclusief materialen zoals klei en gereedschappen, biscuit stook, een eenvoudige lunch, koffie/thee en wat lekkers en een glaasje Italiaanse wijn.

De kosten zijn € 95 euro per persoon voor de dag workshop inclusief het glazuren. U kunt deze dag workshop boeken voor minimaal 4 tot maximaal 8 personen. Samen kijk ik welke dag het beste voor u past. Let op, u heeft de keuze uit maandag, dinsdag en donderdag. Stuur een email met uw wensen of vragen naar houseofartswoerden@gmail.com.U kunt mij ook mobiel bereiken op nummer 06-53907013

U kunt zich ook opgeven voor de workshop bij House of Arts tijdens onze openingstijden op woensdag, vrijdag en zaterdag en natuurlijk ook voor meer informatie. 

Graag tot ziens.

De workshop wordt gegeven door : Heleen van Ulden

keramiste HvU Ceramic Art en oprichtster van House of Arts Woerden.