House of Arts Woerden

De kunst winkel in het Groene Hart

Onze kunstenaars

Gastexposanten die momenteel exposeren bij House of Arts Woerden

Molenstraat 40 (onder de molen centrum Woerden)

________________________________________________

DSC_1020.JPG
09 - kopie.jpg
DSC_0148.JPG

Yvonne Paauwe

Yvonne

Yvonne maakt prachtige beelden uit steen. Haar werk kenmerkt zich veelal door organische vormen in een ritmisch lijnenspel. Door het samenspel van licht en schaduw, wisseling van perspectief, worsteling met het materiaal en zijn mogelijkheden krijgt de ruwe ongepolijste steen zijn uiteindelijke vorm. Vaak ligt er een thema aan ten grondslag, dat duidt op emoties en gevoelens van mensen. Dat wat de mensen bezighoudt en de schoonheid van de steen zelf zijn dan ook de inspiratiebronnen van haar werk. Ze houdt ervan meerdere stijlen en technieken te combineren. Haar werk is zowel figuratief als abstract. Nieuwsgierig geworden? Meer van haar werken zijn te zien in House of Arts Woerden.

Deze expositie loopt van 8 november tot en met 30 januari 2022

batik 1.jpg
Batik_custom_design_chameleon_tjanting_Shuen-Li-Spirit-YBgVMNq1L5sVPEav.jpg
IMG_2716.jpg

Gastexposant Shuen Li Spirit

Shuen Li Spirit is beeldend kunstenaar en maakt kleurrijke schilderen met de batik techniek. Zij heeft dit geleerd van haar moeder in Singapore.  Ze gebuikt veelal heldere kleuren zoals rood, oranje, geel en groen. Ze probeert de vrolijkheid wat van de schilderijen afspat over te brengen aan de mensen die haar werk bekijken. Haar schilderijen zijn tot stand gekomen door gebeurtenissen die ze meemaakt in het leven. Ieder doek heeft zijn eigen verhaal. U kunt zelf ook kennismaken met het batik proces. In 2022 gaan we weer een nieuwe batik workshop plannen en deze word gehouden op een zaterdagmiddag. Ivm de lock down hebben we nog geen definitieve datum gepland. U maakt een eigen kunstwerk naar eigen ontwerp. De kosten zijn 50 euro en opgeven kan per mail: houseofartswoerden@gmail.com

IMG_2582.JPG
IMG_2573 - kopie.JPG
IMG_2574_edited.jpg

Gastexposant Elise Tamboer

Elise Tamboer maakt unieke portetten. Zij beschildert borduurdoek in verschillende teinten waarna zij gaat borduren. Dit levert een uniek portret op met vaak loshangende draden en transparante stoffen. Ook heeft zij andere materialen verwerkt in haar kunstwerken zoals gebruikte koffiefilters. Volgens Elise geeft dit 

een prachtig doorleeft effect in het gezicht. Bij ieder portret gebruikt ze weer een andere combinatie van stof, borduurgaren en schilderwerk. Zo hangen er 14 verschillende portretten in zwarte lijsten. De kleine portretjes kosten 120 euro en de grote 140 euro. Komt u ook kijken naar dit bijzondere werk? 

 

PHOTO-2020-07-31-15-19-25_edited.jpg
IMG_2370.jpg

Gastexposanten Petra Bakker en Willem Jacobs 

Op de boven verdieping expositie OOGSTWERK.

Op onze bovenverdieping een prachtige expositie van gedichten in combinatie met fotografie. De gedichten zijn geschreven door Petra Bakker en Willem Jacobs. Daarnaast heeft Willem Jacobs een jaar lang mee gelopen op de boerderij in Werkendam. Daar heeft hij tijdens het zaaien en oogsten foto's gemaakt. Dit resulteert in een prachtige expositie. Op vrijdag en zaterdag draagt Willem graag zijn werk aan u voor in House of Arts Woerden. Komt u ook luisteren en kijken? 

 

IMG_2005_edited.jpg
DSC01889.JPG
IMG_0399.jpg

Gastexposant Hilde Fincken

Hilde is beeldend kunstenaar en werkt met klei en oxides wat resulteert in prachtige keramiek beelden in verassende kleurstellingen.  Haar keramiek beelden zijn realistisch en voornamelijk dieren. Uilen en roofvogels heeft haar voorkeur maar ook stieren en paarden zie je veel terug in haar werken. De werken doen oud aan en dit komt mede door de ijzer en koper oxides die Hilde gebruikt. Alsof de beelden zijn opgegraven en uit vervlogen tijden stammen.  

Haar werken zijn doorlopend te zien en worden regelmatig aangevuld.

House of Arts Woerden, Molenstraat 40, Woerden

Geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Wees welkom en loop gerust eens binnen

IMG_2708.JPG
HOA.jpg
 
DSC01862.JPG
HOA.jpg
HOA.jpg