Kunstwinkel in Het Groene Hart

workshop stronk/tak met kleine beestjes

Op de bovenverdieping van dit karakteristieke pand hebben wij een inspirerende ruimte van 42m2 die zich perfect leent voor workshops boetseren.

Laat je handen het werk doen en maak even tijd vrij voor jezelf. 

Ga de natuur in op zoek naar een grillige tak of mooie stronk en laat deze thuis drogen. Op de avond van de boetseerworkshop neemt ieder zijn eigen stuk hout mee. 

De workshop boetseren van vogeltjes, vlinders etc. duurt gemiddeld 2  uur. We starten met een kop koffie/thee en wat lekkers. U wordt het een en ander uitgelegd over klei. Iedereen krijgt een stuk klei en u gaat onder begeleiding aan de slag. Op het moment dat je handen de klei aanraken maakt het je ontspannen en even vrij van stress.

Het verwerken van hout kan verrassend gecombineerd worden met klei.

 

Na zo'n anderhalf uur boetseren heeft iedereen zijn serie vogeltjes/vlinders gecreëerd. Het is dan tijd om de glazuurkleur uit te zoeken en te bepalen waar de geboetseerde obejcten op de stronk of de tak worden geplaatst. We gebruiken hiervoor spijkers en u slaat de spijkers in het hout. Uw vogeltjes/vlinders zullen daarna twee weken drogen waarna het werk voor 8 uur de keramiek oven in gaat  opstokend tot 950 graden. ( biscuit stook) Vervolgens wordt het werk in de door u gekozen glazuur gezet en de werken gaan op triangels wederom de keramiekoven in voor 7 uur tot 1200 graden. 

De werken worden op de houten stronk of tak gezet en worden  naar House of Arts gebracht.

Zo heb je iets kostbaars en origineels voor in je huis of tuin/balkon als een fijne herinnering van het ruimte maken in je hoofd en hart.

Na ongeveer drie weken kunt u uw kunstwerk tijdens onze openingstijden op komen halen, op vrijdag of zaterdag tussen 11:00 uur en 16:00 uur. House of Arts Woerden biedt u dus de mogelijkheid om een heus kunstwerk in uw lievelingskleur van keramiek te maken compleet op de door u gevonden stronk of tak.

Prijs workshop maak je eigen kunstwerk € 65,00 per persoon.

Opgeven kan per groep van minimaal 4 personen tot een maximum van 6 personen ivm met de 1,5 meter afstand die we handteren

De workshops worden gegeven op dinsdag en donderdag avond.

Een dagdeel is ook mogelijk vraag naar de beschikbaarheid.

  Voor reserveringen kunt u een email sturen naar : houseofartswoerden@gmail.com

of bellen naar 06-53907013, Heleen van Ulden

In overleg met u bespreken we dan een datum waarop u wilt komen boetseren. De eerste workshop staat gepland op woensdag 3 juni van 19:00 uur tot 21:00 uur

De groepen zijn minimaal 4 personen en maximaal 6 personen. Zo krijgt u gegarandeerd de juiste aandacht en begeleiding.

De workshops worden gegeven door beeldend kunstenaar Heleen van Ulden, keramiste HvU Ceramic Art. 

Leuk als vrijgezellenuitje, met een groep vrienden/vriendinnen, buurvrouwen of familie-uitje? U kunt zich ook individueel opgeven.

KOM GENIETEN EN VEEL PLEZIER

Wilt u meer informatie of heeft u speciale wensen neem dan contact op via onze mail houseofartswoerden@gmail.com 

of bel naar 06-53907013.

Wij denken graag met u mee.

Tijdens onze openingstijden kunt u ook in House of Arts Woerden de nodige informatie krijgen en het een en ander bespreken.

Graag tot ziens in House of Arts Woerden

House of Arts Woerden is geopend op vrijdag en zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur en op afspraak op de overige dagen. Neem contact op via de mail.

Kunstwerken gemaakt door cursisten House of Arts Woerden